PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli frivillig

Noen har bruk for deg!

Gjennom Frivilligsentralen møtes mennesker i forskjellig aldre og med forskjellig bakgrunn. 

Å delta ved sentralen er en utmerket måte å bli kjent med mennesker i ulike situasjoner i ditt eget nærmiljø, som du ellers aldri vill blitt kjent med.

Som frivillig bestemmer du selv hva du vil gjøre og hvor ofte.

Eksempler på oppgaver kan være: Turvenn, besøksvenn, følge til legen, noen å spise sammen med eller flyktningevenn/flyktningeguide.  Små praktiske oppgaver som hagearbeid, handling eller lignende. Holde kurs, eller starte en selvhjelpsgruppe. Leksehjelp, reservebesteforeldre, sang på sykehjem, lese høyt for noen og mye, mye mer.

Vi gir deg gjerne en attest hvis du har jobbet som frivillig.

Hva forventes av deg?

Hvor mye tid du vil bruke og hva du ønsker å bidra med bestemmer du selv.  Du inngår ingen langsiktig avtale – synes du dette er givende, fortsetter du.

Vil du melde deg som frivillig, eller kanskje du vil vite litt mer?
Kontakt oss uansett! Ring gjerne for å avtale en uforpliktende samtale.

Vil du lære bort norsk eller et annet språk?  Vi du starte en turgruppe?

Hvis du har en spesiell interesse eller kunnskap du vil dele med andre, kan vi starte grupper eller kurs gjennom Frivilligsentralen.

Det er bare å komme med idéer!  Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre.


Moss Frivilligsentral er til for alle, uansett alder.

Alle frivillige har taushetsplikt.  Tjenestene er gratis og ubetalt.

Glimt fra Frivilligsentralen

Vilma, vår firbente frivillige

Vilma er frivillig på Orkerød sykehjem, en oppgave hun går inn for meg hele seg.  Hun stiller gjerne opp på det meste,  og får stadig nye venner.  Og hun stiller sporty opp med ball dersom noen har lyst til å leke.

Vilma er for tiden sentralens eneste fribente frivillige.  Hun har skrevet under taushetserklæring og er sentralens yngste frivillige.   Hun har et godt lag med alle beboere på sykehjemmet.  En del av beboerne har hatt hund før, og setter veldig pris på besøk av Vilma.  Også demente beboere kan tø opp i møtet med Vilma.  Vilma er omreisende i kjærlighet, hun både får og gir mye kjærlighet.   En av beboerne sa: Så mye kjærlighet har jeg ikke fått på mange år!