Frivilligsentralen skal legges ut på anbud

Moss Frivilligsentral skal legges ut på anbud. Her kan du lese mer om dette, om oppsummering av spørreundersøkelsen og om regelverket for frivilligsentralene.

Moss Frivilligsentral har vært på anbud siden kommunesammenslåingen i 2020.   Kommunedirektøren foreslo at sentralen skal legges ut anbud på nytt.  Det samme skal Home-Start Familiekontakten, mens Velferdssentralen og Eldreliv skal utredes høsten 2023.

Her kan du lese saksframlegget, som ble behandlet i Kommunestyret den 20. juni:

Driftsavtaler - samskaping og frivillighet

I saksframlegget vises det til spørreundersøkelsen som en del av dere svarte på i mars 2023. Her er er oppsummeringen av spørreundersøkelsen:

Oppsummering av spørreunderseøkelser

I saken ligger det også to uttalelser fra Kirkens Bymisjon, som eier Home-Start og Moss og Omegn Kvinneråd, som eier Frivilligsentralen, Eldreliv og Velferdssentralen:

Tilbakemelding Kirkens Bymisjon

Tilbakemelding Moss og Omegn Kvinneråd

Frivilligsentralene er regulert av en forskrift som ble vedtatt i 2022.  Den sikrer øremerket finansiering til frivilligsentralene.  Fra og med 2023 fordeles tilskuddet etter denne nye forskriften, og det er kommunen som søker på vegne av frivilligsentralene i kommunen.

Her kan du lese forskriften: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2022-06-30-1272

Her kan du lese mer om forskriften.  Her finner du også Norges Frivilligsentralers anbefalinger om drift av frivilligsentraler.

https://frivilligsentral.no/dokument?forskrift---statstilskudd&Id=80714

Saken om konkurranseutsetting av Moss Frivilligsentral ble vedtatt i kommunestyret den 20. juni 2023.  Her kan du se opptak av møtet, se sak nr 081/23:

https://moss.kommunetv.no/archive/386


2024 © Moss frivilligsentral