God sommer!

Vi har stengt for sommeren! Her kan du lese vårt nyhetsbrev.

Her kommer et nyhetsbrev fra Moss Frivilligsentral og Eldreliv.

Dette har vært et hektisk halvår for oss, blant annet fordi Silje har vært sykmeldt i perioder. Dere som har vært innom våre aktiviteter har kanskje sett  at vi har jobbet litt mot klokka.  2. mai begynte Heidi Eriksen som vikar på deltid, det har bedret situasjonen for Eldreliv (og for Frivilligsentralen), selv om vi fortsatt ikke er helt à jour. Takk for all velvilje og takk til alle dere som har bidratt på så mange ulike måter! Sammen klarte vi å holde hjulene i gang, på et eller annet vis, denne våren 2023.

Datoer:

Nå har vi sommerstengt og er tilbake igjen i august.  Her er noen datoer:

  • Energikvarteret begynner tirsdag 1. august.
  • Første øvelse etter sommeren for Sang uten grenser er mandag 21. august.
  • Språkkafeen begynner onsdag 23. august, de andre språkgruppene avtaler seg imellom når de skal begynne.
  • Det blir kafe Sorg og Omsorg følgende datoer: 21. september, 19. oktober og 16. november, alle de tre gangene er kl 18, på Arena. 

Andre datoer som det er verdt å merke seg:

  • Stiftelsesmøte for nye Moss Demensforening tirsdag  22. august kl 18
  • "Liberation day", markering av Ukrainas frigjøringsdag torsdag 24. august
  • Onsdag 6. september kl 19 i Jeløy kirke: Foredrag av Ingebrigt Steen Jensen "Før jeg forsvinner"
  • Sykkelfestivalen søndag 17. september
  • TV-aksjonen søndag 22. oktober
  • Temakveld for Sorg og omsorg: Omsorg ved livets slutt, Jeløy kirke kl 18, tirsdag 21. november

Flere datoer kunngjøres etter hvert.

 

Ansatte

Torill Sørenssen er daglig leder for Frivilligsentralen.  Hun er tilbake fra ferie den 14.august, og har tlf. nr. 922 98 551, e-post: post@moss.frivilligsentral.no.

Silje Haugen har dessverre sagt opp stillingen som daglig leder for Eldreliv. Hennes siste arbeidsdag er 31. august, og vi kommer tilbake til hvordan vi skal markere dette og takke henne, ta kontakt med Torill for mer informasjon.

Heidi Eriksen er vikar for Silje.  Hun er tilbake fra ferie den 1. august.  Hennes tlf. nr. er 476 29 642, e-post er heidi@eldreliv.no.  Heidi jobber også på Velferdssentralen.

Bilde fra den siste treningen før sommeren.

Trening i sommer

Her finner du lenke til sommerens trening.  Den ble tatt opp på den siste treningen før sommeren, og kan gjerne gjennomføres 2 ganger i uka.  Lykke til!  Takk til Kenneth Busch for filmen!

https://www.youtube.com/watch?v=dJOJwM9QVZo


Frivillig til høsten?

Vi kommer til å ha behov for flere frivillige til høsten, blant annet en eller to frivillige på møteplass Nøkkeland på torsdager, frivillige og komitemedlemmer for TV-aksjonen, frivillige til språktrening for ukrainere osv.  Vi trenger folk som vil være med og synge sammen med beboerne på Rosnes omsorgsboliger. Ta kontakt med oss etter sommeren. Vi trenger frivillige som vil lese høyt for beboere på 3 av byens sykehjem og omsorgsboliger, en gang i uka eller hver 14. dag. Her kan dere enten kontakte Kristoffer på biblioteket eller Torill på Frivilligsentralen.

Hva skjer egentlig med Frivilligsentralen og Eldreliv?

Det er mange prosesser på gang samtidig, se egen nyhet her på hjemmesiden vår om saken i kommunestyret den 20. juni.  Noen av dere svarte på spørreundersøkelsen som kommunen sendte ut i vår, resultatene av undersøkelsen er med i kommunestyresaken.  Frivilligsentralen skal legges ut på anbud, mens Eldreliv og Velferdssentralen skal evalueres, med tanke på et anbud eller en avtale. Samtidig er det interne strategiprosesser på gang, dere som var på årsmøtet fikk informasjon om dette.  Alt dette gjør at vi ønsker å informere og drøfte situasjonen med dere som er frivillige hos oss. Vi kommer til å legge ut informasjon etter hvert som ting skjer, og innkalle til møter. Hvis du vil ha innkalling til disse møtene, eller hvis du som er frivillig vil bidra på en eller annen måte, ta kontakt med Torill.

Hva skjer i sommer?

Det er helt stengt i sommer, men Torill kommer til å jobbe noe med parsellhagen. Parsellhagen er nå stengt for nye "bønder".  Se facebook-gruppen "Moss parsellhage".  

Vi leser e-post sporadisk, men tar ikke imot nye henvendelser om oppdrag eller liknende.  Vi svarer ikke på telefonhenvendelser.  

God sommer!



2024 © Moss frivilligsentral