Nyhetsbrev oktober 2023

Her finner du et nyhetsbrev om hva som skjer ved Moss Frivilligsentral

Dette nyhetsbrevet er til våre frivillige og våre samarbeidspartnere.

Ny organisasjon

Moss Frivilligsentral har vært konkurranseutsatt, og fra 1. januar 2024 får vi ny eierorganisasjon.  Nå er det Moss og Omegn Kvinneråd som er vår juridiske eier, fra nyttår blir det Kirkens Bymisjon.  Jeg tror ikke det kommer til å bety noen store endringer for dere som er er frivillige eller samarbeidspartnere, og sentralen kommer til å ha omtrent de samme aktivitetene som før.  Det blir ny e-postadresse og ny hjemmeside, men det samme telefonnummeret, og mye blir som det er i dag.  

Det var to organisasjoner som la inn anbud, og Kirkens Bymisjon vant anbudet. Noen av dere som er samarbeidspartnere og frivillige svarte på en spørreundersøkelse om Moss Frivilligsentral fra kommunen, i mars 2023.  På møte i kommunestyret den 20. juni ble det vedtatt at sentralen og Home Start Familiekontakten skulle på anbud. Rent juridisk heter overgangen "virksomhetsoverdragelse", fra Kvinnerådet til Kirkens Bymisjon. Moss Frivilligsentral er den eneste frivilligsentralen i landet som har vært på anbud.

For dere som er frivillige og samarbeidspartnere betyr det ikke så mye i praksis, dere fortsetter som frivillige i Moss Frivilligsentral og dere fortsetter å samarbeide med sentralen. For meg som daglig leder betyr det at jeg blir ansatt i en større organisasjon, og jeg ser fram til å bli en del av Kirkens Bymisjon i Moss, få flere kolleger og bli tettere knyttet til aktivitetene der. Vi har jo allerede hatt en god del samarbeid med Kirkens Bymisjon, blant annet når det gjelder de oransje skjerfene, julaften på Verket med mere. Etter hvert vil det komme endringer, og kanskje også en utvidelse av frivilligsentralen, og da vil dere som er frivillige og samarbeidspartnere bli informert og involvert.

Sykmelding

Jeg kommer til å bli sykmeldt denne høsten, men i skrivende stund vet jeg hvor lenge. Det blir kanskje perioder der jeg jobber litt, og perioder der jeg er sykmeldt. Det betyr at vi ikke tar imot nye frivillige i høst, og at vi ikke starter nye aktiviteter. Noen av aktivitetene vil fortsette som før, og de frivillige vil ta ansvar for sine aktiviteter.  

Eldreliv og Kvinnerådet

Frivilligsentralen har hatt et tett samarbeid med Eldreliv. Eldreliv er foreløpig ikke på anbud, og fortsetter å være under Kvinnerådet.   Noen av aktivitetene, som handlevenn og følge til lege har vi hatt felles, og vi har felles registreringssystem, hjemmeside, facebookside osv. Dette vil bli endret i 2024, men vi vil fortsette det gode samarbeidet, selv om vi nå blir i hver vår organisasjon. Vi kommer til å samarbeide med Kvinnerådet også etter 2024. Heidi Eriksen, Eldreliv: tlf. 476 29 642.

Språkkafe og Slabberas

Språkkafeen på biblioteket fortsetter som før, nå er det tre grupper.  Alle gruppene har faste deltakere, og faste frivillige.  I tillegg har vi språkgrupper alle dager, mandager på biblioteket (for kvinner), tirsdager, onsdager og torsdager (for ukrainere), og yoga og språk for ukrainere på fredager.  Alle disse gruppene fortsetter denne høsten, og deltakerne gjør avtaler om eventuelle endringer seg imellom.

Torsdag den 14. desember arrangerer bibliotekene i Viken et møte som heter "Slabberas" og som handler om språkkafeer.  Dette møtet skal avholdes på Moss bibliotek, på dagtid. Målgrupper for møtet er folk som jobber på bibliotek, og frivillige på språkkafeer.

Kontakt Moss bibliotek for mer informasjon om "Slabberas" den 14. desember.

Frivillighetens dag tirsdag 5. desember

I år blir Frivillighetens dag markert med et arrangement på Frivillighetens hus, kl 16-19. Det blir ikke et stort arrangement som i fjor, men et mer uformelt og mindre arrangement med presentasjon av frivillige organisasjoner med mere. Kontakt frivillighetskoordinatoren for mer informasjon om Frivillighetens dag. Frivillighetskoordinator Ida Madeleen Moe: tlf. 920 87 822.

Hilsen Torill Sørenssen

Daglig leder i Moss Frivilligsentral


2024 © Moss frivilligsentral