Språkkafé

På språkkafeen kan du praktisere norsk, sammen med norsktalende frivillige. NB! Bindende påmelding - tlf. 922 98 551!

På onsdager kl 13-14.30 er det språkkafe på Moss bibliotek.  Dette er en møteplass for deg som vil praktisere norsk, og for deg som vil være frivillig "norsktalende".  Dette er ikke et språkkurs, men et sted der du kan bli bedre til å snakke norsk.  Vi har et tema hver gang.  Det er en vennskapelig atmosfære på språkkafeen, etter hvert blir folk kjent.  Vi tror at språkkafeene er så vellykket fordi folk møtes som på like fot.  Når man slapper av og trives, lærer man lettere norsk.  Dere må ikke snakke om dagens tema, dere kan snakke om hva dere vil.

NB! Det er bindende påmelding på språkkafeen.  Det er faste grupper, og det er viktig at du sender SMS til Torill på tlf. 922 98 551 hvis du ikke kommer.  Det er også viktig at du kommer presis kl 13, og gir beskjed hvis du blir forsinket.  Dette handler om respekt for gruppa og at noen ganger avtaler gruppa å gå en tur. De frivillige er med i sin fritid, de har satt av tiden til språkkafeen, og derfor er det viktig at du som er med i gruppa kommer.  Vi har noen fantastiske frivillige, og de sier at de er med fordi de blir kjent med nye mennesker, og de lærer faktisk også mye.  På språkkafeen kan man snakke om alle mulige ting, man kan diskutere, lære, spørre, le og gråte.  En forsker (Jamie Johnston, som har forsket på vår språkkafe) har brukt ordet "vennskapspotensiale" om forholdet mellom deltakerne på språkkafeen.  Man blir kjent med folk, man blir først bekjente, noen blir også venner.  Dette likner ikke på forholdet mellom lærer og elev, men mer på forholdet mellom venner.

For å delta på vår språkkafe må du snakke en del norsk, du må kunne snakke om vanlige, hverdagstema for eksempel likestilling, politikk, skolesystemet, brannsikkerhet, geografi, helse osv.

Det er ikke bare vi som har språkkafe.  Også Moss Røde Kors, Rygge Frivilligsentral, Moss menighet og mormonerne (Jesu Kristi Kirke av siste dagers hellige) har ulike former for språkkafe.  Det er også språkkafeer i nabokommunene våre.

2024 © Moss frivilligsentral