Bilder fra Sykkelturen 2022 i Moss

Fredag 29. juli gikk Sykkelturen 2022 gjennom Moss! For en fantastisk dag!

For en fest!  Så mange hyggelige folk!  Fredag 29. juli gikk Sykkelturen 2022 gjennom Moss. Takk til alle som var med og som bidro til å gjøre denne dagen til en stor opplevelse!  Takk til våre frivillige! Her i Moss var det Eldreliv og Moss Frivilligsentral som arrangerte sykkelturen, i samarbeid med Mangfoldhuset,  Våler Frivilligsentral og Haustens venner.  Takk til Moss Uigur kultursenter, Plankebyen Frivilligsentral (Blå Kors Fredrikstad), Sarpsborg Øst Frivilligsentral og Ekeby gårdsbgryggeri.

2022 er Frivillighetens år.  Sykkelturen 2022  går fra Nordkapp til Arendalsuka, fra 21. mai til 15. august 2022.  Frivilligsentralene arrangerer Sykkelturen 2022 for å sette søkelys på å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen.  Se mer om sykkelturen her: https://sykkelturen2022.no/

På sykkelturen viste vi fram fram en del av det kommunen vår har å by på, både landskap, lokale produkter og ikke minst hyggelige folk.  Vi hadde musikk, god mat og såpebobler!

Her er bilder fra turen.  Bildene er tatt av Silje Haugen, Eldreliv, Karen-Margrethe Hansen, Våler Frivilligsentral, Christine Heim, Blå Kors Fredrikstad og Torill Sørenssen, Moss Frivilligsentral.  Takk for bildene!

Nyt bildene fra turen, man blir jo rett og slett glad av av dem!  De illustrerer så godt hvordan folk kan møtes gjennom aktiviteter, felles opplevelser og god mat.  De viser også hvordan mange samarbeider for å gjøre et slikt arrangement mulig.

Turen startet på Ekeby gårdsbryggeri, der alle fikk smake den nydelige pærebrusen.   Iskald pærebrus smakte ekstra godt fordi det var så varmt denne dagen.


Turen gikk gjennom det vakre landskapet i Rygge, og passerte undergangen ved Carlberg gård, og via Dyreveien der Dyre gård dyrker epler til eplesaft.



Mens noen syklet var andre på kjøkkenet på Frivillighetens hus:

Tyttebærfromasj fra Våler, i turkopper

Etter turen fra Ekeby var det fest på Frivillighetens hus:

Vi blåste såpebobler på hele turen, men det er ikke alltid så lett å fange såpebobler på bilde.

God mat og drikke til syklister og tilskuere.

Visste du at vørterølet er oppfunnet i Våler?  Vi serverte naturligvis vørterøl!

Barn fra Moss Uigur kultursenter sang og danset.


Med såpebobler i hånda...


Etter en times fest bar det videre i retning Skoggata.

Ahmad er palestiner fra Syria, han bor i Moss og spiller skotsk sekkepipe.

Med såpeboblepistol.

Så gikk turen til Skoggata Bo- og servicesenter, Skoggata 24.

Etter en minikonsert i Skoggata gikk ferden videre gjennom Moss sentrum og over kanalbrua.

Siste stopp var ved båten Hausten, som eies av Haustens venner.  Den ligger ved Alfabryggen, ikke så langt fra kanalen.

Siste fest var ved båten Hausten.  Her fikk vi blant annet fiskekaker og kyllingpølser, og pærebrus.  

Takk for en fantastisk dag!  Takk for at vi fikk være en del av Sykkelturen 2022!



Litt informasjon om Vørterøl:

Vørterølet kommer fra Våler!

Funfact: Visste du at opphavsmannen til Vørterølet kom fra vår nabokommune Våler? Det var Schous Bryggeri som med «L.A. Braatens patenterte metode» først begynte å produsere vørterøl i 1903. 

Opphavsmannen var Laurits August Braaten (1868-1952) fra Våler i Øsfold. Det ble markedsført som en helsebringende drikk, som kunne hjelpe mot det meste – påstander om helbredende effekt på hjertelidelser, reumatisme og nyresykdom var den gang tillatt i markedsføring…

NB! Vørterøl er alkoholfritt!

2024 © Moss frivilligsentral