God jul og godt nytt år!

Frivillighetens år 2022, et år med mange møter mellom mennesker. Et annerledes år, et begivenhetsrikt år, et hesblesende år.

Takk for samarbeidet, takk for året som har gått til alle våre frivillige, deltakere, samarbeidspartnere, venner av Eldreliv og Frivilligsentralen og våre gode naboer.

Takk til Moss kommune, som ble årets frivillighetskommune på slutten av  2021.  Takk for driftsstøtte, for samarbeidet om Leve hele livet, samarbeid med Moss bibliotek og Nøkkeland skole, og mye, mye mer.  Takk til frivillighetskoordinatoren, som er både en god samarbeidspartner og en "nabo" her i Frivillighetens hus.

Takk til dere som har gitt oss økonomisk støtte, både midler vi har søkt om, og penger vi har fått helt overraskende.  For et år det har vært!

Også 2022 ble preget av pandemien, og dessuten av krigen i Ukraina.  Takk til alle dere som har bidratt på mange mulige måter i denne store dugnaden.  Takk til dere som har gitt oss ting, som har strikket og bidratt til språktrening osv.  Takk til dere som nettopp har kommet til Norge og som har vært gode samarbeidspartnere i mange møter.  

I forbindelse med Frivillighetens år 2022 arrangerte vi "vår dag" lørdag 11. juni, og ikke minst kom "Sykkelturen 2022" innom oss fredag 29.juli.  Sykkelturen gikk gjennom hele Norge, fra Nordkapp til Arendalsuka.  Den 29. juli ble ikke som vi hadde planlagt, det er vanskelig å planlegge for en fredag i fellesferien.  Men da dagen kom ble det helt fantastisk!  

2022 har vært et spesielt år på mange måter.  Det er et tankekors at frivilligheten har fått en stor rolle, en alt for stor rolle når det gjelder fattigdom og matkøer. Frivilligheten skal være et supplement, mens det offentlige skal være sikkerhetsnettet.  Vi vil takke Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon og alle de frivillige for den store innsatsen de gjør, særlig nå på slutten av 2022.  Hvis du som leser dette vil bidra, gi gjerne penger til Frelsesarmeen i Moss. Men dette er et tveegget sverd, det er ikke frivillighetens ansvar, og vi må for all del unngå at ansvaret blir så stort at frivillighetens systemer bryter sammen.

Vi har nå stengt for året, og åpner igjen den første uka i januar.  De fleste aktivitetene starter da, bortsett fra det internasjonale koret Sang uten grenser, som har første øvelse den 16. januar.  Vi gleder oss til et nytt år med dere!

God jul og godt nytt år fra Silje og Torill

Bilder fra 2022:











2024 © Moss frivilligsentral