God påske!

Vi ønsker alle våre frivillige, deltakere, brukere og samarbeidspartnere god påske!

Påsken nærmer seg, en annerledes påske for oss alle!  Vi må gjøre ting alene eller sammen med bare noen få faste personer, og vi må holde avstand.  Det kan føles ensomt eller ikke til å holde ut for noen, men det er viktig å tenke på at vi er mange som lever på den måten, her i Norge og i hele verden.  Den tanken kan kanskje gi litt trøst.  Og vi må tenke at dette er midlertidig!

Dette situasjonen fører også noe godt meg seg, vi stiller opp for hverandre, og vi føler takknemlighet over dagligdagse ting.  Vi kommer til å bli mer takknemlige for de daglige aktivitetene når dette er over.  Vi håper dere får en så god påske som dere kan få!  

De fleste av våre aktiviteter er avlyst.  Det vi kan koordinere nå, er handlehjelp og telefonvenner.  Mange kan få hjelp av en nabo, kan bestille varer på nett, eller få hjelp til å bestille på nett.  Vi hjelper de som ikke har noen som kan hjelpe dem.  Vi kan også formidle telefonvenner.  Vi tar imot sykler som vi kan få gratis, vi pusser dem opp, og gir dem videre gratis til noen som trenger det.  Vi avventer koronasituasjonen, og skal vurdere hva vi kan gjøre på nett eller papir, - treningstips, leksehjelp osv.

Vi har stengt i påska, siste dag før påske for Frivilligsentralen og Eldreliv er tirsdag 7. april, første dag etter påske er tirsdag 14. april.  Det betyr at vi IKKE handler varer onsdag 8. april eller lørdag 11. april.  Den 14. april får Eldreliv en ny ansatt, Silje.  Da vil det være to ansatte på Eldreliv, Helene, som jobber i en 40% stilling, og Silje som skal jobbe i en 50% stilling.  

Det er godt å se at så mange stiller opp for hverandre, tar ansvar, ringer noen, hjelper en nabo osv.  Vi ser virkelig at dugnadsånden lever!  I vår individualiserte tid, ser vi at sivilsamfunnet er viktig, at frivilligheten trår tydeligere fram.  Vi er helt avhengige av at vi alle tror at utfordringene må løses i fellesskap.  Folk stiller opp, ikke fordi noen ber dem om det, men av eget initiativ!  Og folk tar hensyn, vasker hender og holder avstand.  Vi i Frivilligsentralen og Eldreliv har foretatt en analyse av hva behovet er, hvilke nye rutiner vi må innføre, hva vi må slutte med og hva vi må si nei til, og hvilke nye ting vi kan starte med.  Det er et dilemma: Folk vil gjerne hjelpe, og samtidig skal flest mulig holde seg hjemme og holde avstand.  Vi ber derfor om forståelse for at vi har strenge regler for hva vi gjør og ikke gjør, og for at vi ikke tar imot så mange nye frivillige akkurat nå.

Vi gleder oss til vi alle kan treffes igjen!  Uten dere er det ikke noen Frivilligsentral og Eldreliv!  Vask hendene, ring en venn og prøv å nyte våren!

Påskehilsen fra Helene og Torill


Sosiale media

2021 © Moss frivilligsentral