Moss Parsellhage i januar og februar

Det er ikke så mye vi kan gjøre nå som mye er stengt. Men du kan begynne å planlegge hagen, enten hagen din er en blomsterpotte inne, en balkongkasse , en pallekarm eller et drivhus.

Sophia har laget noen oversikter over hva vi kan begynne med nå i januar og i februar.

Moss parsellhage er et fellesskap der vi dyrker grønnsaker og urter sammen.  Vi har pallekarmer og drivhus i hagen (noen kaller det parken) utenfor Frivillighetens hus i Moss.  Det er en sosial møteplass, og et sted der man lærer om planter, jord, matlaging osv.  Vi dyrker sammen, og av og til har vi noen foredrag. Vi lærer om dyrking og om samspillet i naturen.

Vanligvis sier vi: Kom samtidig og ta gjerne med mat, nå under pandemien sier vi: Ikke kom samtidig, ikke ta med mat...  Nå er det jo dessuten vinter!  Nettopp derfor er det så fint at folk  likevel kan bidra, hver for seg, slik som Sophias informasjon om dyrking i januar!

Vi får midler fra tidligere Østfold fylkeskommune (Østfoldhelsa) og fra Moss kommune.  Vi snakker gjerne med andre kommuner eller organisasjoner som vil starte et parsellhageprosjekt, eller som vil utveksle ideer og kunnskap.  Vi har startet på en dialog med Fontenehuset i Rygge (Moss), en dialog som kan utvikle seg til et tettere samarbeid.  De har også et drivhus og en hage!

Her er Sophias oversikter - til inspirasjon til dere som klør i de grønne fingrene!  Det er bare å starte NÅ!  Thanks, Sophia Zidi, for inspiration in this monotone time...

Klikk her på lenkene for å lese mer og bli inspirert:

January seeds

garden february

green house febryuary 

 


Sosiale media

2021 © Moss frivilligsentral