Sykkelturen 2022 - i Moss!

Fredag 29. juli sykler vi gjennom Moss. Bli med på fest!

Sykkelturen fredag 29. juli 2022    

Bli med på fest!  Kom innom, bli frivillig, eller bli med på selve sykkelturen!



Bli med på deler av turen eller hele turen!  Her finner du detaljert informasjon om turen:

Start: Fra Ekeby gårdsbryggeri kl 12:

Kl 12 Starter vi fra Ekeby gårdsbryggeri, Ekebyveien 2, 1570 Dilling.   På Ekeby har de bryggeri, de lager øl, men også en nydelig pærebrus.  Der heier vi sykkelturen av gårde, med pærebrus, sekkepipemusikk, og såpebobler osv.   Vi sykler i retning Frivillighetens hus, Ekebyveien, Fuglevikveien, via undergangen ved Carlberg/ Oakhill.   Undergangen er ganske smal, (og 2,9 meter  høy), så her må vi være forsiktige.  Her er det vei, men ikke sykkelsti.

Etter undergangen kommer vi ut på Dyreveien, der er det sykkelsti nesten hele veien til Høyenhall og Frivillighetens hus.  Vi sykler forbi Dyre gård, der vi ser epletrærne som det lages eplesaft  av – den skal vi smake når vi kommer fram til første stopp.  Først er sykkelstien på venstre side av veien, deretter på høyre side av veien.   I rundkjøringen kjører vi rett fram og følger Dyreveien forbi Malakov videregående skole.  Vi tar til venstre, ned Høienhaldgata.  Her må vi sykle i veien eller på fortauet, men det er ikke mye trafikk her.  Vi følger Høienhaldgata fram til Frivillighetens hus, Byfogd Sandbergs gate 5, 1532 Moss.

Fest ved Frivillighetens hus kl 13-14:  

Ca kl 13  er vi framme på Frivillighetens hus, og der skal vi ha stopp en times tid.   Det blir musikk, blant annet får vi høre to sanger sunget av uigurske barn.  Mangfoldhuset skal også bidra med aktiviteter.  Vi skal smake eplesaft, vørterøl og mye god, lokal mat.  Er det godt vær kan vi være ute og spise og ha aktiviteter for barn og voksne.

Funfact: Visste du at opphavsmannen til Vørterølet kom fra vår nabokommune Våler? Det var Schous Bryggeri som med «L.A. Braatens patenterte metode» først begynte å produsere vørterøl i 1903. Opphavsmannen var Laurits August Braaten (1868-1952) fra Våler i Øsfold. Det ble markedsført som en helsebringende drikk, som kunne hjelpe mot det meste – påstander om helbredende effekt på hjertelidelser, reumatisme og nyresykdom var den gang tillatt i markedsføring…

Kl 14 Starter sykkelturen igjen og vi sykler i retning Skoggata.  Vi skal sykle fra Høienhaldgata til venstre ned Vogts gate, og til høyre i rundkjøringen ved Kransen. Vi tar til høyre igjen inn Skoggata, forbi det gule huset med Kirkens Bymisjon, og sykler videre til Skoggata 24, der vi finner Skoggata bo- og servicesenter.  Der blir det en kort stopp, før vi sykler videre langs Skoggata helt fram til enden, der vi ser skulpturen Høyvekta.  Der tar vi ned Gudes gate til venstre, den tar en knekk til høyre og vi skal ned til Storgata. 

                 Vil du vite mer om høyvekta?  Se her: 

                     https://moss.nkdb.no/objekt/50960/H%C3%B8yvekta

(Alternativ 2: Det er veiarbeid i området, det skal være ferdig den 22. juli.  Skulle dette bli forsinket, kan vi ta rett fram i stedet, der Skoggata går over til Møllegata, i den lille passasjen forbi Chill Out og Fretex.  Når vi kommer til Henrich Gerners gate tar vi til venstre, forbi biblioteket og House of Foundation, helt til Henrich Gerners gate går over til Storgata.    Her er det litt trangt, det er ganske bratt ned forbi biblioteket, og det er brostein.  Men det er en hyggelig tur gjennom Møllebyen og forbi Heilmannparken.)


Vi følger Storgata helt fram til planovergangen.  Dette gjelder enten vi kommer fra Gudesgate og Storgata eller om vi kommer vi alternativ 2, Møllebyen.  Vi krysser jernbanelinja, under Rådhusbroa, forbi Velferdssentralen og fram til veien som kommer fra ferga.  Der tar vi til høyre og legger oss i venstre felt, sykler rundt i rundkjøringa og krysser kanalbroa. På kanalbroa må vi kjøre i veibanen, noen få kan kanskje sykle på fortauet, men de store syklene må ligge i veibanen, og for tiden er det bare et felt over kanalbroa.   Rett etter kanalbroa tar vi til høyre ved Rema.  


Fest ved Alfabryggen fra kl 15:

Vi skal bort til  Alfabryggen og til båten som heter Hausten. Den ligger til venstre, forbi bobilparkeringen.  For å komme dit må man parkere biler og sykler og gå bort til båten.   

Ca kl 15 Kommer fram til Hausten, der blir det fest, musikk, mer mat osv.  Der sier vi også takk for oss til Sykkelturen 2022 og ønsker sykkelturen lykke til over til Horten.  NB!  Hausten er en båt, og den ligger ved sjøen, på en brygge.  Det er viktig at de som har med seg barn tar ansvar for egne barn, og gjerne har på dem redningsvest.  

Hausten eies av den frivillige organisasjonen Hausten venner, som ble etablert i 2021 for å skape aktiviteter rundt den 104 år gamle hardangerkutteren Hausten.  Du finner mer om Haustens venner på Facebook.


       Frivillige, deltakere, tilskuere

Vi kommer til å trenge frivillige som kan hjelpe til med alt mulig, servering, rigging, rydding, musikk m.m.   Vi trenger frivillige organisasjoner som kan bidra med sang, aktiviteter for barna osv.   Vi ønsker oss tilskuere langs løypa og deltakere som vil være sammen med oss ved Frivillighetens hus og på Alfabryggen.   Vi trenger sykkelpiloter og vi trenger passasjerer.  

Vi trenger også folk som kan fotografere og filme den dagen.

      

      Sikkerhet

På denne sykkelturen må alle bruke hjelm, sykle langsomt og sykle i samlet flokk.  Vi skal være synlige, og vi skal være forsiktige i trafikken.  Vi skal kanskje ha med oss både eldre og barn, og vi må vise trafikkvett.  Vi skal sykle på forskjellig underlag, og vi skal sykle noen litt vanskelige steder, som undergangen ved Carlberg.  Vi må også være forsiktige når vi stopper på Frivillighetens hus og på Alfabryggen.  Hele turen er alkoholfri.


Kontaktpersoner er:

Kontakt Torill Sørenssen (Moss Frivilligsentral), tlf. 922 98 551 eller Silje Haugen (Eldreliv), tlf. 405 56 770 hvis du vil vite mer.


2022 er Frivillighetens år. Norges Frivilligsentraler inviterer til en sykkeltur gjennom hele landet, i samarbeid med en rekke andre organisasjoner. Turen går fra Nordkapp til Arendalsuka, fra 21. mai til 15. august 2022. Fredag 29. juli sykler vi gjennom Moss!

Vi arrangerer Sykkelturen 2022 for å sette søkelys på å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen. 

Vår etappe av sykkelturen er midt på sommeren, på Olsok, vi håper dere som er hjemme den dagen vil være med, som tilskuere, deltakere, frivillige osv.  Vi skal vise fram en del av det kommunen vår har å by på, både landskap, lokale produkter og ikke minst hyggelige folk.  Vi skal gjøre sykkelturen i Moss til en festdag med musikk, såpebobler og fest.

Vi sykler med elektriske rickshawer der passasjerene sitter foran, og vil gjerne ha med oss folk på sykkel langs ruta.  Du kan sykle med vanlig sykkel, elsykkel, tandemsykkel osv.   Vi vil også ha folk som heier på oss langs ruta!


Se mer om sykkelturen her: https://sykkelturen2022.no/


2024 © Moss frivilligsentral