Telefonvenner

Vi har oppdatert rutinene våre for telefonvenner

I forbindelse med koronapandemien , har vi oppdatert våre rutiner for telefonvenner.

En telefonvenn er en samtalepartner til noen som er isolert hjemme av ulike grunner. målet er å gi en som sitter isolert hjemme en å snakke med og skape en sosial arena i en unormal situasjon. Folk i karantene eller isolasjon på grunn av smittefare har fått snudd sine liv på hodet, og ensomheten kan bli tøff for mange. Ikke alle har familie i samme bolig, og kan derfor ikke få besøk. Da er det viktig å ha noen å snakke med om løst og fast.
 
 En telefonvenn ringer til avtalt tid, det skaper forutsigbarhet og trygghet. De frivillige som ønsker å bli telefonvenn må sette av faste tider og binde seg til en fast periode. 

Våre frivillige har taushetsplikt. Vi prøver å koble folk med felles interesser. Alder kan også ha en betydning, men det viktigste er at de har noe å snakke om. Noen er redde og engstelige, derfor  anbefaler vi at de snakker sammen om temaer som gir en pause fra alle bekymringene noen har.

De frivillige er ikke eksperter på Koronaviruset eller andre sykdommer, og skal derfor ikke gi råd som kan oppfattes som faglige eller sanne.
 
En telefonvenn skal ikke gjøre andre ærender for den de ringer. Dette blir formidlet til begge parter før oppstart. De skal kontakte Torill eller Helene hvis brukeren vil ha hjelp til andre ting!  Telefonvenner snakker en gang pr uke, minimum 15 minutter pr samtale.

2024 © Moss frivilligsentral