Vaksine på Rygge Flyplass- Steg for Steg

Vi får flere spørsmål som omhandler vaksineringsforløpet og bestemte oss for å ta turen! Med godt smittevern og flotte mennesker fikk vi bli med på Rygge Flyplass for å se hvordan vaksineringen faktisk foregår!

Er du nervøs for å ta vaksinen? Det trenger du ikke å være- vi har nemlig fått en helt spesiell "guidet tur" på Rygge Flyplass der vi fikk treffe menneskene som har stått bak ikke mindre enn 12 536 av den første dosen i vaksineringsprosessen. (per 26 april 2021, tall hentet fra FHi)

Bli med og se hvordan vaksineringen foregår:

Steg 1)
Etter å ha ventet i kø er du kanskje så heldig å få møte Alex ved inngangen til vaksinesenteret. Han passer på at alle overholder smittevernsrestriksjonene og kan svare deg på eventuelle spørsmål. Han kan fortelle deg at du vil bli godt ivaretatt i løpet av vaksineringen!
PS: Alex snakker blant annet norsk, engelsk, bosnisk, tyrkisk og arabisk, og er vennligheten selv! 


Steg 2)
Forbi inngangsdøren sitter Trond- og denne posten er til for å sørge for at du som kommer inn har det du trenger av munnbind, håndsprit og hansker om ønskelig. Her skriver du ned navn og telefonnummer slik at de har en oversikt over hvem som har vært tilstede den dagen. 

PS: Trond har flere oppgaver på flyplassen, og sørger blant annet for at de frivillige og ansatte som jobber med vaksineringen har det de trenger. Ellers hjelper han til der det trengs, og er den som viser oss hele denne prosessen denne dagen! 


Steg 3)
Det neste som skjer er at du må registrere deg i en av disse skrankene. Her må du svare på spørsmål slik at vaksineringen blir riktig i forhold til deg og din helse. Slike spørsmål kan for eksempel være rettet mot medisiner du bruker som kan påvirke vaksineforløpet, eller andre ting som graviditet og tidligere påvist korona.
PS: Hos Gunvor og Jan går praten lett, og du må gjerne stille spørsmål om du har noen! 


Steg 4)
Når du har blitt registrert blir du vist til vaksineringssonen. Når en av skrankene er ledige vil du bli hentet av en av disse flotte ansatte! Det er disse som faktisk vaksinerer deg- de har masse erfaring og vet hva de gjør!

Nejla får mye skryt da vi besøker denne gjengen; hun tar alltid ekstra godt vare på sine vaksinanter, og påpeker at det er viktig at folk vet de kan spørre om ekstra privatliv under vaksinering. Noen er ikke komfortable med å vise hud, og kan derfor få vaksinen i et privat område.
PS: Nejla snakker tyrkisk som morsmål, snakker også bulgarsk og er en av mange med flerspråklig kompetanse!


Steg 5)
Selve vaksineringen er fort gjort, og som regel helt smertefri!Steg 6)
Når du har fått vaksinen vil du bli vist til en av disse stolene. Her får du beskjed om å hvile i ca 20 minutter. Dersom du går på blodfortynnende medisiner vil du måtte vente litt lengre- men dette får du beskjed om under registreringen. Dersom du av en eller annen grunn skulle trenge å hvile deg, eller utføre ventingen liggende vil en av de frivillige hjelpe deg inn på et område der du kan ligge mer skjermet.


Steg 7)
Da var du ferdig for nå! Besøket ditt har tatt ca 30 minutter, og du kan kjøre hjem igjen:) 

Sosiale media

2021 © Moss frivilligsentral